středa 3. října 2018

Vítězství v celostátním kole ZVaS

O víkendu 21. - 23. září se naše světlušky z družinky Konvalinky zúčastníly celostátního kola Závodů vlčat a světlušek - ZVaS, které se konalo v Kostelci nad Černými lesy a sousední Vyžlovce. Postupu Konvalinek do celostátního kola předcházelo vítězství jak v okresním, tak i krajském kole závodu. V celostátním kole svoje skautské znalosti a dovenosti poměřilo celkem 14 světluškovských a 14 vlčáckých hlídek z celé republiky.  No a jak to dopadlo? Holkám se ze všech přítomných hlídek podařilo všemi úkoly projít s největším úspěchem a závod VYHRÁLY! :-)




Reportáž ve Zprávičkách - neděle 23. 9. čas 2:51
Ochutnáka fotek pátek, sobota zahájení, sobota závod, sobota večer, neděle vyhlášení.
Odkaz na fotky od nás.

Chceš se dozvědět, jak celý víkend probíhal? Tak čti dál tyto řádky...

V pátek nás čekala celkem dlouhá a díky výlukám i krkolomná cesta. Vše jsme ale naštěstí zvládly a dokonce i (neplánovaně) potrénovaly fyzickou zdatnost při přebíhání s krosnami a z hradeckého terminálu na vlak (holky, jste fakt dobrý). :-)
Po příjezdu do Kostelce jsme se ubytovaly v základní škole a poté vyrazily na obhlídku městečka. Místní krásný zámek bohužel nebyl plně přístupný, a tak jsme prošmejdily alespoň jeho okolí a našly poklady v podobě vlašských ořechů a hrušek. Večer nás pak v místní sokolovně přvítali obyvatelé Eldorárada a zasvětili nás do toho, co nás čeká. Poklad, který strážili, jsme si museli v závodech vysloužit. Poté proběhla ještě porada doprovodů, kde jsme pro naše vlčátka a světlušky "ulovili" doprovodné programy a hurá na kutě, ráno vstáváme v 6:00...
V sobotu ráno nás autobusy dopravily do sousední vesnice Vyžlovka, kde se samotný závod odehrával. Oproti pátku se celkem ochladilo a tak nám při čekání na start drkotaly zuby. Ještě že holky startují už jako třetí. :-)
Samotný závod začal vyplutím - tedy přeplutím Vyžlovského rybníku na pramici.
Na trati na účastníky čekalo celkem 11 stanovišť, které je procvičily ve zdravovědě, kuchařské dovednosti, znalosti dopravních značek, pohybové zdatnosti, první pomoci, schopnosti řešit problémové situace, orientaci, vyhledávání informací, logickém myšlení, manuální zručnosti. Pro Konvalinky byla v tomto kole asi nejtěžší zdravověda, jak zmínily v reportáži Zpráviček. Po doběhnutí na všechny čekal bohatý doprovodný program. Největším trhákem byla pro holky jízda na koních a také vysoká lanovka.
V sobotu večer nám obyvatelé Eldoráda na oslavu úspěšného dokončení závodu přichystali obrovskou ovocnou hostinu. Stoly se prohýbaly, oči přecházely nad tou nádherou a všichni se spokojeně olizovali. Děkujeme!
V neděli ráno jsme se probudily plné očekávání, jak to celé dopadlo. Čekání jsme si zkrátily prohlídkou výstavy v místním muzeu. Část expozice byla věnovaná místnímu skautingu, skautským časopisům a kresbám Zdeňka Buriana. Největším trhákem ale byl asi orchestrion, který nám pan průvodce natáhl a pustil.
V 10:00 jsme se všichni shromáždili v sokolovně. Na úvod pronesly náčelní Evička a velitelka ZVaS Komtesa několik přívětivých slov a vyhlašování mohlo začít. Vyhlašovalo se od konce na střídačku holčičí a klučičí kategorie. Holky si přály nebýt poslední, a tak jsme napjatě poslouchaly každou vyhlášenou hlídku. A Konvaliny pořád nikde... Když už se dostalo k prvním třem místům, holky byly radostí bez sebe. To si nedokázaly ani představit. A to, že z toho bude první místo, snad nečekal nikdo z nás. :-) Radost byla samozřejmě obrovská a zasloužená! Odvážíme si tedy domů novou putovní trofej, kterou budeme po dva roky opatrovat. A skvělý pocit k tomu. :-)
Vítězství jsme oslavily dobrůtkami v místní cukrárně a vydaly se na cestu domů.
Zpáteční cestu jsme zvolily už ve volnějším tempu a projely se přes Prahu. Ověnčeny krosnami, malovanou truhličkou, přepravkou s vařičem, dvěma putovními trofejemi alias vozembouchy :D a zlatou maskou jsme asi byly nepřehlédnutelné. :-)

A komu už dlouho nezněla v hlavně nějaká písnička, tak posíláme hitovku celého víkendu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZqK8BXbh7yg 

Myška

Žádné komentáře:

Okomentovat