neděle 28. dubna 2019

Skautské závody 4. 5. 2019

Začátek akce: 4. května (sobota) v 8:00 u klubovny pod přírodním divadlem (zámecký kopec). GPS: 50.4213092N, 16.1575406E
Sraz v 7:30 v parčíku za ZUŠ.
Zakončení akce: Plánovaný konec akce je v 19:00 u klubovny na zámku. 
Startovné: 500 Kč na hlídku, bude placeno hotově při registraci. (Každá si vezměte 100 Kč)
Akce je jednodenní, na místě bude bude k dispozici mobilní wc a menší cisterna pitné vody. Stravování na akci není zajištěno, tudíž doporučujeme vzít si s sebou jídlo a pití na celý den. Na oběd je vyhrazen pevný čas mezi moduly. 
Použitými moduly jsou: Závod a brány.
To znamená, že poběžíte klasicky závod společně jako hlídka, jak to znáte ze závodů vlčat a světlušek, a pak budete plnit ještě Brány. To jsou stanoviště, která budou rozmístěná nedaleko sebe pravděpodobně v okolí areálu klubovny a tato stanoviště se budou plnit po jednotlivcích. Bude na vás, jak si mezi sebe stanoviště rozdělíte, kdo kam půjde. Ideální je rozdělit si je podle toho, komu co jde. Může tam být např. fyzická zdatnost, logické myšlení, manuální zručnost, poznávání přírodnin, atd... Myslím, že by na každou mělo vyjít 1 maximálně 2 stanoviště.
Vzhledem k tomu, že v rámci závodů není použit modul Přežití, znamená to, že s největší pravděpodobností nebudete kopat ohniště, rozdělávat oheň a vařit jídlo v kotlíku. Leda by bylo něco z toho v rámci některého stanoviště na trase - např. manuální zručnosti.
Povinná výbava hlídky a jednotlivců
Hlídka: Min. 1 mobilní telefon s připojením k internetu (datovým tarifem), lékárnička (dostanete oddílovou), 
Každý závodník: pláštěnka pro případ deště, pevná turistická obuv, osobní léky (pokud je bere), svačina na celý den a pití, skautský kroj
Doporučená výbava hlídky:
zápisník, psací potřeby, buzola (můžete si vzít v klubovně), další 2 mobilní telefony s připojením na internet (alespoň přes wifi)

Co se týče lékárničky, bude vám sloužit pro vaše potřeby na trase, pokud by se vám přihodilo nějaké bebíčko. Na trati závodu půjdete samy bez doprovodu. Na stanovišti zdravovědy vám bude materiál potřebný pro ošetření zraněných poskytnut od pořadatelů.

Kontakt na vedoucího závodu
Jan Matyska - Kůň
776 573 335 (STS)


Žádné komentáře:

Okomentovat